Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöstedt om Allard-konflikten: ”Bra att de lämnade partiet”

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Vänsterledaren har tidigare inte velat svara på NA:s frågor om konflikten mellan Vänsterpartiet och Ung vänster i Örebro. Nu säger Jonas Sjöstedt att det var bra att vissa personer lämnade partiet.

En infekterad konflikt inom Örebrovänstern har rasat under året.

Ung vänsters tidigare ordförande Markus Allard uttalade sig positivt om våldsamma Revolutionära fronten och anklagade vänsterpartister i Örebro för att bara vara intresserade av att få lön från kommunen.

Hans Holberg (V) kontrade bland annat med att skriva en nidvisa om två bråkande ”gossar”.

Vad tycker du om sådant här agerande från båda sidor?

– Jag tror att det där är historia nu. Jag vet att Vänsterpartiet växer väldigt kraftigt i Örebro och jag vet att man är väldigt enig om vad man ska göra. Jag tycker det är bra att de rett ut det där.

Vad kan du göra för att förbättra relationen mellan partiet och Ung vänster i Örebro?

– Som jag förstått det så var det en liten grupp som inte delade Vänsterpartiets värderingar och att de nu har lämnat partiet och bildat ett nytt parti. Jag tycker det var väldigt bra att de lämnade ungdomsförbundet och partiet. Nu är ett nytt ungdomsförbund på väg att byggas upp, ett riktigt Ung vänster. Vi ska inte blandas ihop med ytterlighetsgrupper, säger Jonas Sjöstedt.

Läs Jonas Sjöstedts svar på läsarnas frågor i lördagens NA.