Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöstedt (V): Hoppas Hällefors blir ett nytt Fagersta

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Klimatfrågan, feminism och vinster i välfärden stod inte oväntat i fokus när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt gästade Hällefors inför de kommande valen.

– Jag hoppas att Hällefors ska bli ett nytt Degerfors eller Fagersta där Vänsterpartiet blir det största partiet och leder kommunen, säger Jonas Sjöstedt till NA.

Tidigare under dagen hade Vänsterpartiledaren besökt Karlskoga och Degerfors. Den sistnämnda är tillsammans med Fagersta de två kommuner där Vänsterpartiet styr i majoritet, påminde Jonas Sjöstedt som lyfte fram likheter mellan de kommunerna och Hällefors.

– Det är två saker förutom politiken som för er samman: Ni ligger i Bergslagen och ni har en tung stålindustri.

Vad kan Vänsterpartiet på riksdagsnivå göra för en kommun som Hällefors?– Vi har en tydlig landsbygdspolitik som skulle gynna glesbygdskommuner som Hällefors. Jag menar att den här privatiserings- och avregleringspolitiken drar service mot regioncentra och storstäder, säger Jonas Sjöstedt.

I sitt anförande påminde Vänsterpartiledaren om att valrörelserna är runt knuten och lyfte särskilt fram valet till EU-parlamentet.

– De valen hänger ihop. Hur det går i EU-valet den 25 maj ger en fingervisning om hur det kommer att gå i september.