Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuka barn ska inte vara på förskolan

Artikel 14 av 15
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Så här i coronatider vill jag först och främst hylla och tacka alla som arbetar inom vård och äldreomsorg. Ni gör ett fantastiskt arbete och jag beundrar er för er kämpaglöd fast orken börjar ta slut.

En stor grupp som man inte hör så mycket om är all personal inom barnomsorgen. Vi kämpar varje dag med att pussla så att barnen ska ha det så bra som möjligt trots ibland stort personalbortfall. Vi är också utsatta i mötet med både barn och vuxna. Vårdnadshavare som i sin tur träffar sina arbetskollegor som har egna familjer, som möter sina arbetskollegor och så vidare.

Tyvärr går en stor del av vår ork och energi till att stå till svars inför de vårdnadshavare som ifrågasätter oss när vi ringer hem deras barn som nyser och snorar. Det är inte vi som bestämmer om era barn får vara på förskolan eller inte, det är Folkvårdshälsomyndigheten och vi följer bara deras direktiv. Vi ska inte behöva försvara detta inför de vårdnadshavare som tycker att deras barn inte är sjuka, bara ”lite snuviga”. I dessa tider ska vi inte ha barn som visar förkylningssymtom på förskolan. (I normala fall skulle vi inte ringa hem dem!) Tråkigt att ni inte har tagit till er det ansvar som vi alla måste ta under den här tiden.

En stor guldstjärna till all barnomsorgspersonal och även ett stort tack till alla (de flesta) vårdnadshavare som är förstående och tar hem sina barn när vi ringer samt håller dem hemma till två symptomfria dagar. Utan oss skulle inga vårdnadshavare kunna gå till sina arbeten!

”Trött och uppgiven pedagog”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel