Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuksköterskor bättre än simhall när omsorgen ska hållas flytande

Brist på sjuksköterskor ger ett ohållbart läge i omsorgen! Den rubriken läser jag på morgonen i NA, Socialchefen Ingrid Holmgren säger att det finns 14 tjänster varav en är vakant sedan i maj månad, dessutom saknas kompetens bland övrig omvårdnadspersonal, särskilt vikarier, vilket ökar trycket ytterligare på såväl undersköterskor som sjuksköterskor. Detta har lett till rapporter om allvarliga avvikelser, vilket visar att det finns behov av förstärkning.

På sikt är situationen ohållbar säger socialchef Ingrid Holmgren. Att rekrytera fler sjuksköterskor är dock ett måste men hittills har det varit svårt. En möjlighet är att ta in personal från bemanningsföretag men det är kostsamt och det håller inte i längden.

Man kan undra vad det hela beror på, har socialchefen framfört sina synpunkter till de styrande men inte fått gehör för sina argument? Jag undrar hur de styrande kan besluta att bygga en simhall och påstå att ekonomiskt är det inga problem. Svaret är väl att de styrande lägger pengarna på en simhall hellre än att lägga pengarna på äldreomsorgen.

Hoppas att de som bestämmer får uppleva hur våra äldre har det och inte minst hur personalen har det tack vare era beslut som är en skandal. För mig är svaret på var pengarna skall läggas på – äldreomsorgen eller simhallen – solklart äldreomsorgen för våra äldre är värda det.

Lennart Allansson

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel