Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuksköterskor får dålig lön för mödan

Jag har jobbat som sjuksköterska i 30 år. Min lön är 33 000 kronor/månad. Jag är medlem i facket men funderar på att gå ur. Jag älskar mitt jobb som sjuksköterska. Men funderar på att sluta. Jag älskar mitt nuvarande jobb. Men funderar på att byta jobb.

Att vara sjuksköterska är det bästa som finns. Att lindra och trösta. Att vårda och dela läkemedel. Att ta hand om människor som för tillfället behöver lite eller mycket hjälp.

En nyutexaminerad sjuksköterska har 25 600 kronor i ingångslön inom regionen (som är där jag jobbar). Det är ungefär 7000 kronor mindre än vad jag har. Mina 30 år inom yrket är alltså värda 7000 kronor? Vårdförbundet gör inget för oss som har jobbar länge. Det verkar som om de (och region Örebro län) vill att vi som jobbat några år ska sluta och det bara ska jobba nyutexaminerade sjuksköterskor.

För att få upp min lön måste jag sluta på ett jobb som jag älskar och börjar jobba i antingen kommunen eller privat. Är erfarenhet inte värt något? Om du blir sjuk vill du att det bara ska finnas nyutexaminerade sjuksköterskor som tar hand om dig? Dags att Vårdförbundet börjar förhandla upp våran lön också.

”Sjuksköterska som inte heter Florence Nightingale”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel