Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjutton också – Lilians första SM-medalj

16 topp tio-placeringar i SM – men aldrig bättre än fyra. Så du kan ge dig sjutton på att Lilian Forsgren jublade över nattens SM-brons.

Lilian Forsgren, 26, har tagit EM-silver, sprungit VM både individuellt och i stafett, och vunnit en världscupdeltävling.

Men i SM har Hallsbergslöparen, som tävlar för OK Tisaren, aldrig varit bättre än fyra – fram till i kväll. För efter 16 topp tio-placeringar, fördelade på en fjärde-, tre sjätte-, två sjunde-, tre åttonde- fem nionde- och två tiondeplatser slog Lilian till med en tredjeplats när natt-SM avgjordes i Karlskrona på fredagskvällen.

IFK Lidingös Anna Bachman vann överlägset, 2.43 före tvåan Johanna Engström, OK Hällen. Engström hade en ledning på nästan två minuter på Forsgren halvvägs, men Hallsbergslöparen tog in succesivt och var bara två sekunder bakom i mål. Bak till Johanna Öberg på fjärdeplatsen hade Forsgren över 2,5 minuter.

KFUM Örebros Ellinor Eriksson var en skräll på topp tio med sin niondeplats, 10.41 bakom Bachman i en tävling med stora avstånd.

OK Tisaren-duon REbecka Nylin och Lovisa Persson slutade på tolfte respektive 13:e plats.

JVM-jagande degerforsaren Filip Jacobsson, som från och med årsskiftet springer för OK Tisaren, tog silver i sin första SM-tävling i den äldre juniorklassen, H20. Mest anmärkningsvärt där kanske att hela pallen hette Filip; Filip Wadsten, OK Landehof, vann 1.42 före Jacobsson och 1.58 före Filip Grahn, Hestra IF.

Många tunga namn saknades i startlistan i Blekinge, på grund av EM-laddning eller andra orsaker. Bland annat sprang ingen av länets tre andra EM-uttagna löpare – Martin Regborn, Filip Dahlgren eller Josefin Tjernlund – tävlingen. Inte heller Tisarens Daniel Attås, landslagsman i fjol, kom till start trots att han var anmäld.