Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska det behöva kosta mig 2 500 kr för att köra hem från Karlslund?

Den 9 mars var jag på ett möte i Karlslund och skulle sen med bil ta mig hem till Slussen området. Vid Hertig Karls Allé fanns då två Ljussignaler och vid dem ”gummibumpers” som man skulle åka över och därmed minska hastigheten. När jag körde över den sista ”gummibumpersen” hörde jag en kraftig smäll och när jag sent omsider kunde stanna och kolla vad som hänt upptäckte jag en kraftig skruv i mitt vänstra bakdäck. Skruven visade sig sedan vara 14 cm lång och kraftig. Jag blev tvungen sen att begära bärgning för att köra bilen till en gummiverkstad. Däcket gick inte att laga, skruven var för kraftig, så jag blev tvungen att köpa ett nytt däck. Vägarbete hade pågått på platsen och på gummiverkstaden sa man att de fått in många liknande fall på senast tiden. Antagligen hade någon glömt kvar skruven i ”gummibumpersens” skåra med spetsen rakt upp.

Jag anmälde omedelbart först till Försäkringsbolaget – Svar: vi ersätter skador men inte på däcken.

Polisen: – Inte vår sak!

Vägverket: – Inte vår sak, Hänvisade vidare till Kommunen.

Kommunen: – Jag begärde ersättning för mina utlägg, eftersom jag ansåg att någon hade slarvat och glömt kvar en så stor skruv. Det kunde ha slutat mycket illa när den for iväg!

Kommunen hänvisade ärendet vidare till entreprenören, som sa sig inte använda sådana skruvar.

Det slutliga svaret jag sen fick från Göte Toftler på Örebro kommun, löd: – Som du säkert förstår, Gunila, så kan inte kommunen ansvara för allt som ligger på kommunens mark och som kan orsaka skada och framförallt då vi inte känner till föremålet.

Kontentan av allt arbete att försöka reda ut ansvarsfrågan, blev att det är mitt ansvar. Som pensionär och nyligen blivit ensamstående är det en stor kostnad som åsamkades mig, bara av att åka på kommunens väg. Först 1 500 kr för bärgning och sen 1000 kr för ett nytt däck.

Jag kan inte förstå att det ska ligga på mitt ansvar att ta denna kostnad!

Gunila Norberg

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel