Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ska komma tillbaka starkare än någonsin”

Kristoffer Näfver är nära en nysatsning i Örebro-fotbollen.
Men inte på den tomma vänsterytterplatsen i ÖSK.
– Jag håller allsvensk klass fortfarande. Nu ska jag komma tillbaka starkare än någonsin, säger Näfver som är nära ett kontrakt med Forward.

24-åringen fick aldrig något förtroende av Henrik Larsson i Landskrona och korttidskontraktet avslutades i förtid. I stället avrundade Näfver fjolårssäsongen med Karlslund och var med i den tunga degraderingen till division 3.

När Forward nu startat upp sin försäsongsträning inför en ny säsong i division 1 finns Kristoffer Näfver med.

För att börja om.

– Mycket talar för att det blir Forward. Jag känner flera av killarna i laget och det är hemmaplan för mig. Jag får se det som en nystart.

Efter misslyckade sejourer i Djurgården, Assyriska och Landskrona tänker han använda Örebro som språngbräda igen.

”Har valt fel klubbar”

– Det är viktigt att det fungerar socialt. Det har jag lärt mig. Jag har valt lite fel klubbar tidigare och magkänslan har inte varit helt bra. Men jag har bara mig själv att skylla, säger Näfver, som även varit i kontakt med ÖSK, klubben han tillhörde i sju år och fick sitt genombrott i.

– Jag har pratat med dem utan att få något positivt svar. Jag vet vad jag kan och att jag håller allsvensk klass fortfarande. Jag är inget oprövat kort. Jag har 70 matcher över sju år i ÖSK. Jag tycker att jag skulle kunna vara ett bra alternativ nu när jag finns i staden igen. Men det är svårt att bevisa vad man kan när jag inte spelat så mycket fotboll de senaste två åren.

Just därför väljer han med största sannolikhet att spela i division 1 med Forward.

”Har inte försvunnit”

– Det känns bra. Division 1 är bättre än division 2 och inte så stor skillnad från spel i superettan. Många tror att jag har försvunnit, men jag lovar att jag ska komma tillbaka starkare än någonsin. Det här blir en nystart för mig.

Trots den uteblivna speltiden i Landskrona och hemflytten till Örebro för spel i division 2 med Karlslund känner Näfver att det mentalt inte var något nedköp.

Snarare tvärtom.

– Jag är jätteglad över att jag valde Karlslund i det läget. Jag fick spela med några av mina bästa kompisar och återfick glädjen med fotbollen igen.

Kristoffer Näfver

Född: 28 mars 1986

Längd: 179 cm

Vikt: 70 kg

Tidigare klubbar: Karlslund, Landskrona, Assyriska, Djurgården, ÖSK.

Moderklubb: Adolfsbergs IK