Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad efter US Open – tvingas ställa in Asienturné

Susanne Celik skadade sig i samband med grand slam-debuten i US Open. Men i går fick tennisproffset från Örebro glädjebeskedet

Efter att ha gjort en raketklättring på världsrankningen och avancerat 162 pinnhål på mindre än ett halvår, upp till 153:e plats, fick Susanne Celik, 21, göra grand slam-debut i US Open-kvalet i augusti.

Men glädje blev kortvarig för Örebrospelaren. Först åkte hon ut i den inledande matchen, 2–1 i set mot ryska Alexandra Panova, och efter turneringen förvärrades skadekänningen i högra handleden.

Något som gjort att Celik inte kunnat spela alls sedan turneringen i New York, och att hon bland annat tvingats ställa in en Asienturné med WTA-turneringar i Japan och Seoul.

– Första känningarna kom 1,5 veckor före US Open, och jag har inte kunnat spela på snart en månad. Jag fick snabb och bra hjälp direkt när jag kom hem från USA av SOK-teamet som kollade av handleden och i dag hade jag återträff, berättar Celik och fortsätter:

– Det blev mycket positiva besked från läkaren och sjukgymnasten. Jag får börja träna tennis igen och kommer köra mitt första tennispass på måndag. Jag känner lättnad.

Celik hoppas vara redo för comeback i WTA-turneringarna i Linz, där kvalet startar den 8 oktober, och i Luxemburg veckan därpå.