Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Kim missar vårepilogen

ÖSK-anfallaren Kim Olsen skadade foten mot Göteborg i torsdags. Nu tvingas dansken sannolikt stå över måndagsmötet med Trelleborg.

- Det är inte troligt att Kim kan spela. Men han har gott läkkött, och vi kommer att testa honom under måndagen, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Olsen var tvungen att lämna planen strax efter paus mot Blåvitt på Gamla Ullevi, sedan han landat snett på ena foten i första halvlek.

När Kim lämnade kom Roni Porokara in till vänster i anfallet, och Paulinho Guará blev central anfallare. Nu blir det med stor säkerhet så ÖSK startar i vårepilogen mot Trelleborg på Behrn arena måndag kväll.

Också mittbacken Michael Almebäck var tvungen att kliva av i Göteborg, lämnade över till Bertin Zé i paus. Men "Iron-Mike" ser ut att kunna spela.

- Det var bättre redan i fredags, och det såg positivt ut under söndagens träning, även om han naturligtvis inte gick för fullt hela tiden, säger Boström, som menar att våravslutningen blir en match som avgör mycket.

- Jag hoppas att örebroarna sluter upp och stöttar laget. Det är en mentalt väldigt viktig match, och resultatet kommer vi att bära med oss de närmaste två månaderna.

ÖSK ligger trea i tabellen, och behåller den platsen över VM-uppehållet vid seger.

- Det blir sista chansen att se oss på länge, och nu finns inget dåligt väder att skylla på. Jag önskar verkligen att örebroarna kommer till Behrn arena och ger oss sitt stöd, säger ÖSK-tränaren.