Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadan redan skedd

Ett yttertak på Vivallaskolan har gett vika under trycket från snömassorna. Delar av skolan kommer att vara stängd även under onsdagen.

Det bedöms inte vara någon fara att resten av taket ska kapsejsa.

- Det är ingen fara för lokalerna. Men ett sadeltak högst upp, över ett ventilationsutrymme, har vikt sig, säger Maria Karlsson, förvaltare på Örebrobostäder, Öbo.

På Vivallaskolans tak ligger mängder av tung snö. Under måndagen gjorde man bedömningen att det fanns risk för ras. Vid inspektion upptäcktes dock att skadan redan var skedd.

Det bestämdes att den delen där högstadieelever har sina lokaler skulle stängas för verksamhet omedelbart. Däremot har de yngre eleverna kunnat vara i i sin del av skolan under måndagen.

- I dag har en konstruktör granskat taket. Den skadade delen är en plåtkonstruktion. Under det finns sedan betongbjälklag som bär upp byggnaden, säger Maria Karlsson.

Det är dock viktigt att få bort snömassorna, menar hon. Den skadade delen av skolan kommer att hållas stängd även under onsdagen.

-Efter det räknar vi med att kunna laga yttertaket även fast barnen är i lokalerna, säger Maria Karlsson.

Hon vill inte uttala sig ännu om yttertaket på skolhuset var ett dåligt bygge eller inte.