Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadedjur tassar på vinden

Öbo verkar gilla skadedjur trots att man ska anmäla det enligt deras hemsida så fort man upptäcker något sådant. Det märks inte minst nu när det är lite halvkallt ute i Odensbacken. Jag hör var dag att det kutar runt något på krypvinden ovanför lägenheten. Jag har inte själv tillgång dit annars hade jag satt ut fällor för att få bort det som nu tassar runt där uppe. Det blir i alla fall tyst ett tag när man klappar till i taket i lägenheten.

Har så klart vart i kontakt med Öbo och anmält det flera gånger men det har inte hänt något, varken från deras sida eller att Öbo har fått ut firma som kan ta hand om skadedjur. De har angett att det är klart i felrapporten på hemsidan men inget har hänt. Jag anmäler det på nytt under denna vecka (sista veckan i februari).

Ja, jag får väl hoppas på att det inte finns elkablar eller liknade uppe på krypvinden som det kan bli kortslutning av så hela radhuset brinner ner av att Öbo inte gör nått åt problemet..

”Öboboende”

Örebro

Svar direkt:

Nej, vi gillar inte skadedjur och på vår hemsida har vi information om hur man går tillväga när man vill anmäla att man har skadedjur i eller omkring bostaden.

Den som misstänker att det finns skadedjur har skyldighet, enligt hyreslagen, att göra en anmälan och hos oss gör man det direkt till Anticimex (kontaktuppgifter till dem finns på hemsidan). De utför saneringen och det kostar inte hyresgästen någonting.

Tyvärr kan vi inte reda ut vad som hänt i just insändarens fall. Men, för att se om något gått fel och reda ut varför inte en sanering blivit genomförd, vore jag tacksam om du som skrivit insändaren hör av dig direkt till mig.

Erika Johansson

distriktschef Brickebacken-Student

Örebrobostäder AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel