Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse stoppade invigningsfest

I går var det tänkt att Kumlas nya toppmoderna spontanidrottsplats skulle invigas – men skadegörelse har skjutit den på framtiden.

Annons

Förra veckan blev idrottsplatsen, som varit i bruk sedan i höstas, vandaliserad. Det i kombination med att den inte blivit slutbesiktigad gjorde att onsdagens planerade invigning fick ställas in.

Sönderskurna målnät

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson (S) samt kultur och fritidsnämndens ordförande Björn Eriksson (S) passade på att ta en första närmare titt på idrottsplatsen i går.

Då kunde de konstatera att näten i målställningarna skurits sönder samt att basketkorgar och sarger klottrats ned med könsord.

– Även om vi räknat med att något sådant här skulle kunna hända är det ju tråkigt att de aningarna skulle besannas, säger Björn Eriksson.

Måste repareras

Nu blir det till att reparera det som vandaliserats för att återställa den splitter nya idrottsplatsen till invigningsbart skick. Hur mycket det kan kosta är för tidigt att sia om.

Idrottsplatsen i Kumlaby är den första för spontanidrott i Kumla. Den uppmålade linjeringen på planen gör det går att spela fotboll, basket, tennis och volleyboll på den. Men med lite fantasi går det lika bra att spela handboll.

Konstgräset medför att Kumlas unga nu kan arrangera sin egen inofficiella Wimbledon-turnering om de vill. Planen är belyst så det går att spela på den även under mörka vår och höstkvällar.

– Vi tycker att det här är ett bra tillskott till Kumlas övriga utbud av sportanläggningar. Tanken är att det ska kunna anläggas fler spontanidrottsplatser, men först ska den här vid Kumlaby utvärderas, säger Björn Eriksson.

Invigningen är nu framflyttad till den senare hälften av maj.

Annons