Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skampris i vänthallen - reskassan sinar innan planet lyft

Annons

Det är inte bara flygskam som drabbar flygresenärerna!

Vill man äta eller ta en fika innan man skall upp i skyn från Arlanda, då möts man av skyhöga café- och restaurangpriser.

Vad sägs om en enkel ostmacka och kaffe i pappmugg till det delikata priset 119 kr. Den som riktigt vill sväva ut kan välja en macka för 198 kr, med kaffe slutar då notan på 238 kr. Är man en hel familj, kan stora delar av reskassan vara som bortblåst redan innan man kommit upp i det blå. Prisläget i butikerna på flygplatsen är även de skyhögt över vad som är vanligt i svenska butiker.

95 procent av de 42 restaurangerna och caféerna på Arlanda kontrolleras ägs av två olika bolag, kanske då inte så konstigt att priserna är som de är!

Giriga ägare med näst intill fullständigt monopol och oförmögna att känna skam vet att folk ofta måste fika på en flygplats, för något eget fika får man inte medföra, det sätter flygplatsens säkerhetsregler stopp för.

Det statliga bolaget Swedavia som har huvudansvaret för Arlanda och de flesta av övriga svenska flygplatser borde kunna göra bättre upphandlingar och släppa in fler utförare för att skapa konkurrens!

Bjarne Lind

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel