Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skapa trygghet först så kanske rånen uteblir

Jag läste i NA efter bankrånet i Kopparberg att polisen väljer att skapa trygghet genom att placera en husbil på orten.

Vore det inte bättre att man innan rånet valt att befinna sig i Kopparberg för att skapa trygghet. Det är inte en slump som avgör vart bankrånarna slår till. Man väljer självklart att riskanalysera vart det är minst chans att bli gripna och störst chans att komma undan med bytet utan att riskera mötas av polisen. Detta vet självklart rättsväsendet, det är ingen svår analys att göra. Sannolikheten att rånarna ska återvända till platsen dagarna efter rånet är så liten att jag vill påstå den är inte mätbar statistiskt sett.

Eftersom boende i Kopparberg bidrar lika mycket i skatt som övriga i polisområdet Bergsslagen vore det inte mer än rätt att man där skulle ha samma möjlighet att möta en patrullerande polispatrull som inne i Örebro.

Vems är då ansvaret för att situationen är som den är i dag? Det är så klart polisledningen i region bergsslagen som beslutar om vart polisen ska befinna sig. Det ska inte vara någon frizon för kriminella att flytta sin verksamhet till ytterområdena utan risken för att möta en polis även i Kopparberg måste öka. Så politiker, ställ krav på polisen att befinna sig på orten och nöj er inte med att man placerar en husbil några dagar efter någonting har skett. Då är det försent!

Trygghet ska skapas innan någonting händer.

”Justitia”

Sköllersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel