Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skäpplandsgården kritiseras för låg nattbemanning

Nu får även Skäpplandsgården kritik för sin låga nattbemanning. Dementa lämnas utan tillsyn långa perioder och avdelningar är obemannade.

Det var i november som Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, gjorde en oanmäld inspektion på Skäpplandsgården som drivs av Norlandia Care. Vid inspektionen intervjuades de som arbetade den aktuella natten. Ivo riktar nu kritik mot Skäpplandsgården som man anser inte har tillräckligt med bemanning nattetid.

Bara två personer ska ta hand om tre avdelningar med sammanlagt 24 boende, flera av dem har långt framskriden demenssjukdom. Det här innebär att avdelningar lämnas obemannade under delar av natten och det är en brist, menar Ivo.

Norlandia Care har nu på sig fram till den 1 april att redovisa vilka åtgärder man ska göra för att de boende ska få hjälp och stöd utan dröjesmål.

Nyligen kritiserades också Södermalmshemmet, som drivs av Örebro kommun, för sin låga nattbemanning.