Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärp upp hygienen, livsmedelsföretagare!

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Inte sällan görs mediareportage om hur hårt corona-krisen slår mot alla livsmedelsföretagare, vilket såklart är jättesynd.

Men det är trist att se hur flertalet stolt uppger i media att dem är ”extra noggranna med hygienen”. Detta rimmar illa med att ni sedan samtidigt står i era restaurangkök, matvagnar etcetera och hanterar oförpackade livsmedel utan att bära hårskydd. Detta är varken hygieniskt eller ens lagligt – ni begår till och med brott mot livsmedelslagen (EG-förordning 854/2004) för att tala klarspråk. Och nej era hårstrån är kanske inte förorenade med corona-virus (och man blir troligtvis inte smittad av corona via intag av corona-smittad mat, corona smittar främst via droppar i luften, ej via magtarmkanalen ).

Trots det så har hårstrån och hårbotten naturligt bakterier som när dem hamnar i maten kan växa till och bilda gifter som sedan gör oss väldigt magsjuka.

Så vill man nu (stöd-)köpa maten ni serverar så lovar jag att flertalet av era kunder inte vill ha era hårstrån eller skalp-rester på köpet. Så nää skärpning gällande efterlevnad av grundläggande hygienregler, corona-tider eller inte, bättre kan ni!

”Birgitta”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel