Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpta straff i sexhärvan

Straffen skärps för två av de tre män som åtalats för sexbrott mot två flickor i Örebro län.
En av flickorna var 12 år då brotten började och den andra 16.

Männen är 47, 51 och 38 år och hemmahörande i olika delar av länet. Alla tre döms för våldtäkt mot barn samt för köp av sexuell handling av barn.

47-åringen döms också för utnyttjande av barn för sexuell posering och 38-åringen för sexuellt övergrepp mot barn.

Skärpt straff

För 47-åringen skärps straffet från fängelse tre år till tre och ett halvt, för 51-åringen till två år och nio månader istället för två år och fyra månader. För 38-åringen mildras det till två år och fyra månader istället för två och ett halvt år.

Männen dömdes i Örebro tingsrätt och överklagade domarna.

47-åringen, döms att betala skadestånd på 115 000 kronor och de två andra vardera 80 000 .

"Sa att de var äldre"

I sina överklaganden hävdade männen att flickorna utgett sig för att vara äldre än de var.

Samtliga har medgett att de köpt sex och att det skett på offentliga toaletter, rastplatser, i bilar och i något fall i en lägenhet. Kontakt med flickorna hade de i många fall via sms och mobilsamtal.

När det gäller den yngre av flickorna rubriceras brottet som våldtäkt mot barn eftersom hon var under 15. Beträffande flickan som var 16 rör det sig istället om köp av sexuell handling av barn. Som barn räknas i det sammanhanget den som är under 18.