Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattebetalare ska inte betala lyxresor i tom buss: Att bo på landet med full service är ingen rättighet

Svar på insändaren ”Bussen var ett viktigt skäl när jag valde att flytta till Hampetorp” i NA 4 juli.

Nu ska jag vara dum för så kommer detta troligtvis att uppfattas.

När åsikter enbart baseras på känslor kan dom spela en ett spratt. I ditt fall tror jag det är så.

Det är ingen förbaskad rättighet att få bo på landet eller att få full service där.

Om jag har dåliga leder och kronisk muskelvärk kan jag ju inte kräva att få bo på tolfte våningen i ett hus som saknar hiss.

Är det verkligen andras fel att jag inte kan bo i det huset eller är det jag som har en orealistisk syn på vad jag har rätt att kräva?

Du skrev att bussen var ett viktigt skäl att flytta. Alltså visste du redan när du flyttade dit att de två skäl du uppgav också var fullständiga nödvändigheter för att du skulle kunna bo där.

Det kan låta känslokallt, men om du inte får ihop det kan du inte kräva att vi skattebetalare ska finansiera dina lyxresor i en tom buss. Jag har själv ingen bil, för att jag valde mig att göra mig av med den.

Jag åker kollektivt i Örebro och cyklar gärna. Och om någon av mina ”förutsättningar” skulle ändras får jag flytta. Jag har gjort det tidigare och kommer säkert göra det igen.

I all välmening tycker jag att du ska planera en flytt och få till en förändring i ditt liv.

Kom inte dragande med att det ”inte går”. Allt går om det är viktigt - vilket din insändare tyder på att det här är för dig.

Lycka till!

Kylig kille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel