Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattekronor grävs ned Hallbos projekt

Skattebetalare i Hallsberg, vakna! Många av dina skattekronor plöjs ner i ROT-projektet vid Regnbågen, Nytorgsgatan, utan att du kan följa upp kostnadsutvecklingen för att löpande redovisning saknas.

Hallbo, som ansvarar för ROT-projektet har lämnat information till kommunens årsredovisning 2019 (sidan 77) att de första 6 trapphusen är färdigställda, alltså redan under år 2019.

Senare, den 15 juni 2020, då Hallbo söker utökad kommunal borgen med 95 msek meddelar Hallbo kommunstyrelsen att etapp 1 färdigställdes under kvartal 1 2020.

Men sanningen är att etapp 1 är inte färdigställd ens i dag den 2 september, se bifogad bild som är taget detta datum.

Kostnader för ”färdigställd” projekt löper sedan flera månader tillbaka med okänd belopp. Om jag får gissa fritt, torde kostnad för den här typen av arbete vara ett antal tiotusentals kronor per arbetsdag.

Trots uppmärksamhet runt projektet har Hallbo valt att tiga istället för att gå ut med saklig information till de som finansierar projektet, Hallsbergs skattebetalare.

”Bor i Hallbo”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel