Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattjakt på fossiler och bergkristall

Nu är fossil- och mineraljakten ”Geolog för en dag” för barn i gång för fullt. Alla är välkomna, berättar ledaren för skattjakten där barnen får ta med sig de fossiler och mineraler de hittar, Noorullah Aria.

Annons

Fossil- och mineraljakten vid Stora Gården i Kopparberg drog i gång i måndags och pågår till och med fredagen.

Under måndagen kom fem skattjägare, på tisdagen dök det dock inte upp några.

Så Noorullah Aria som har praktik och leder skattjakten slår gärna ett slag för den så att så många barn som möjligt kommer dit.

– Det är bra för barnen och de som varit här tycker väldigt mycket om det, berättar han.

– Jag visar prover så att de vet hur fossilerna och mineralerna ser ut, och så får de låna spadar och gräva i sanden för att hitta dem.

Det är allt från hajtänder till bergkristall och förstenade sjöliljor – 320 miljoner år gamla – som trots att de ser ut som en växt har varit ett djur, berättar han.

– Och sen får de ta hem det de hittar, förklarar han.

”Geolog för en dag” pågår alla vardagar den här veckan 11–13, med drop-in, även 8–12 augusti. Det ingår i sommarlovsprogrammet som ligger på kommunens hemsida där det också översatts till flera språk, däribland engelska och arabiska. Noorullah Aria har gjort översättningen till dari och persiska.