Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skejtarnas bidrag till Musikhjälpen

Den 16-17 december anordnas Skatehjälpen på Brädcentralen till förmån för Musikhjälpen. NA ringde upp initiativtagaren Jack Nylander för att ta reda på mer.

Vad är Skatehjälpen?

– Skatehjälpen är ett evenemang av oss på Brädcentralen. Vi vill dra in pengar till Musikhjälpen och funderade på hur vi kan göra det på bästa sätt. Nu gör vi en skejttävling. Det kommer att vara en klassisk skejttävling med kval på fredagen och final på lördagen. Tre åkare kör samtidigt på tävlingsytan under tre minuter samtidigt som några domare bedömer tricken. De som går vidare till final får en minut själva på ytan.

Kostar det någonting?

– Allting är valfritt. Vanligtvis brukar vi ha tävlingsavgift och inträdesavgift men nu får folk ge vad de vill och förhoppningsvis kommer folk känna att det är för en bra sak. Allting som kommer in går oavkortat till Musikhjälpen.

Varför gör ni det här?

– Jag kände att jag ville göra någonting för Musikhjälpen. Man har väl ringt in och önskat någon låt och jag har lyssnat på dem under många år. Dels handlar det om att det är i samma stad som en själv, och dels handlar det om de allra minsta. Man ska ju ta hand om de små tycker jag.

Har ni arrangerat något liknande tidigare?

– Nej, det har vi inte. I bland vet man inte säkert vart alla pengar går, men möjligheterna blev större när det är Musikhjälpen, Nu finns det en tydlig riktlinje och det är tydligt vem som ska ta emot pengarna. Musikhjälpen är verkligen en bra start för att kunna hjälpa till.

Vilka kan delta?

– Vem som helst får vara med och tävla, det spelar ingen roll hur van man är som åkare. Det är bara att dyka upp, vi tar anmälningar på plats från dem som ska vara med och tävla.