Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skenet bedrog - ÖSK kan inte vända bortamatcher

Jag åkte till Fredriksskans för att se något nytt. Ett ÖSK som vinner borta och som påbörjat en förvandling till det topplag som klubben målat upp i sina visioner.
Men jag blev besviken. Skenet bedrog mig.

För det enda jag fick se var en gammal tråkig och växande sanning.

ÖSK vinner aldrig på bortaplan när laget släppt in det första målet. Det har aldrig hänt under Sixten Boströms ledning, och bara totalt tre gånger på 69 matcher.

Ett otroligt svagt facit.

Hur bryts trenden? Kalla in en idrottspsykolog. Det är dags att blåsa ur alla gamla tråkiga minnen nu när chansen att hänga med i toppen fortfarande lever. Redan på söndag kommer skräcklaget Häcken på besök.

När ÖSK blev avklätt mot Malmö med 0–3 i den andra omgången av allsvenskan blev laget för långt och för individuellt. Så var det inte i Kalmar. Nu misslyckades svartvitt med att sätta press på Kalmar, som i stället tog kommandot, plockade upp alla bollar ÖSK-spelarna tappade på mitten och satte stor press på backlinjen. När ÖSK inte hittade aggressiviteten kunde krislaget Kalmar ta sin första seger för i år i allsvenskan.

– Liket lever. Obduktionen är uppskjuten, sa Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

För ÖSK fortsätter berg och dalbane-säsongen. Trist nog satt annars så stabile John Alvbåge längst fram i vagnen den här kvällen. Två misslyckade ingripanden ger bara en sällsynt etta i betyg och en form som skaver inför Häcken-matchen.

Där är det stora frågetecken även för Magnus Wikström och Roni Porokara som bägge har känningar i sina ljumskar. Dessutom är Alejandro Bedoya avstängd.

Återstår att se om Sixten Boström vågar ge Paulinho Guará chansen i Bedoyas roll eller om Erik Nilsson får börja från start.

Någon mer som var usel den här dagen? Ja, jag själv. Fjolårets bilresa till Kalmar med beordrat körförbud från polisen redan i Askersund – för att skattemärket inte förnyats – blev ingenting mot den här.

Inledde resdagen med att krascha NA-bilen i stentunneln hemma när en katt med Usain Bolt-steg och Ozzy Osbourne-hjärna kastade sig framför ena hjulet.

Katten behövde inte offra ett av sina nio liv. Däremot blev det ett himla liv när bilens högersida mötte väggen.

När jag ändå beslutade att köra samma bil till Småland hade jag i min förvirring glömt tanka. Jag tänkte att symbolen (tom tank) som lyste irriterande på instrumentpanelen markerade att bakdörren, som tog mest skada i kraschen, inte var ordentligt stängd.

Ingen big deal alltså.

Förrän bilen plötsligt började gå på tomgång.

På landsväg 51 kan ingen höra dig skrika. Det fick jag snabbt klart för mig.

Med tvåans växel och med en kikhosta-sjuk bil rullade jag på de sista dropparna till slut in i Hjortkvarn. Med känslan av att bilen skulle stanna vilken sekund som helst.

Då, på vänster sida: En gammal övergiven pump. En hägring för en vilsen man? Nej, den skadeskjutna bilen drack som en uttorkad kaktus under ett skyfall i Sahara. 700 kronor fattigare kunde jag till slut styra rätt.

Nästa år får någon annan ta Kalmar-resan.

Slutligen. Jag fick sju sms inom loppet av några sekunder under matchen. Men inte rörande varken mål eller ÖSK:s ras. Utan för att Bertin Zé klev ut bakom fiskpinnarna i frysfacket och in på planen. Visserligen vid 1–3.

Men stort ändå på något vis.