Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidskyttarna utanför prispallen

Förhoppningarna på Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zidek var stora inför skidskyttarnas sprintlopp över 7,5 kilometer.
Men det blev inte någon OS-medalj för de svenska damerna i lördagskvällens tävling. OS-premiären en stor svensk besvikelse.

Helena Jonsson blev bästa svenska med en tolfte plats. Anna Carin Olofsson-Zidek hamnade på 20:e plats. Den enda svenska som överraskade positivt var Anna-Maria Nilsson som sköt felfritt och körde in på 16:e plats.

Sensationell segrare blev Anastazia Kuzmina från Slovakien. De övriga medaljerna tog tyskan Magdalena Neuner (silver) och fransyskan Marie Dorin (brons).

Helena Jonsson sköt felfritt men hennes skidåkning var betydligt sämre än vanligt. Även Aco hade sämre fart på skidorna än vad hon brukar ha. Aco missade ett skott i det liggande skyttet, men sköt fullt i det stående.

Lördagskvällens resultat innebär att de svenska skidskyttedamerna nu har ett ganska besvärligt utgångsläge inför tisdagens jaktstart som är nästa damlopp i skidskyttet i OS.