Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstjärnor under hård press

Annons

Den gångna skidsäsongen utsågs damerna i det svenska skidlandslaget till världens bästa skidlandslag.  Under VM i Seefeldt 2018 triumferade junioren Frida Karlsson med tre medaljer. Dåvarande nittonåringen tog brons på tremilen, silver på tio kilometer klassisk stil och guld i stafetten. Frida blir en lysande förebild för unga tjejer att lockas till det framgångsrika landslaget i längdskidåkning.

Men knappt har årets skidsäsong börjat förrän den tragiskt tar slut för Frida Karlsson. Svenska skidförbundet meddelar att hon inte uppfyller förbundets hälsokrav. Det innebär att hon tillsvidare har tävlingsförbud och är uppmanad att träna mindre.

Visst är det kul när de svenska skidtjejerna åker ifrån Therese Johaug och andra världsstjärnor, men är det värt priset? Riskerar vi unga tjejers hälsa genom att sätta för hård press på dem redan som juniorer? Visst är det dags att diskutera medaljens baksida?

Claes Thulin

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel