Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skippar kommunens policy - dubblar priset för middag

Vänortsbesök och 750-årsjubileum. Den kombinationen får kommunen att bjuda på middag och vinpaket för nära 700 kronor stycket, långt över gränsen i kommunens policy för representation.

I augusti är Örebro kommun värd för sina fyra nordiska vänorter. Men då det är 750-årsjubileum bjuder man in tre vänorter till.

Det blir middag på Katrinelunds gästgiveri. Då räcker inte taket på 300 kronor.

– Vi har en policy vad en middag får vara värd, och nu gör vi avsteg från den. Därför har jag informerat kommunstyrelsen, säger Staffan Isling, kommundirektör.

Enligt ett kostnadsförslag är priset 450 kronor för en tvårätters middag plus ett vinpaket för 240 kronor.

– Ja, det är för att det kostar så mycket om man ska bjuda vänorter på en normal middag på restaurang, säger Staffan Isling.

Fanns inget billigare?

– Tanken var inte att vi skulle ha ett billigt kalas den här gången. Tanken var att representera kommunen på ett fint sätt. När vi har besökt vänorterna har de har bjudit på en hyfsad middag. Det kommer vi också att göra, utan några extravaganser, säger Staffan Isling.

Han påpekar att policyn är gammal och behöver justeras.

– Summan är för låg med tanke på prisutvecklingen. Jag tänker återkomma med ett förslag, så den blir ”up to date”, säger Staffan Isling.

Vad tycker du? Är 700 kronor/person rimligt för en kommunal representationsmiddag? Kommentera och diskutera!