Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbråket fortsätter

Skogsförvaltaren Karl-Georg Andersson fortsätter striden om betalningen av den grot han sålt. Han anser att Mellanskog försöker föra honom bakom ljuset och vänder sig nu till en advokat.

Som NA tidigare berättat beslutade Karl-Georg Andersson, för några år sedan, att städa upp i ett skogsområde i Dammen. På inrådan av Mellanskog såldes groten, spillet från avverkningen, som biobränsle.

När betalningen för det sålda spillet kom fick Andersson en chock. Enligt Mellanskogs uträkningar blev den 480 kronor efter det att avverkningskostnaderna dragits av.

Andersson kontaktade skogsbolaget för att reda ut det han ansåg vara ett misstag. Var finns rimligheten i den summan och hur har mätningen av mängden grot gått till är frågor Andersson sedan dess försökt fått svar på.

– De tio lass skogsråvara jag körde ut uppgick enligt Mellanskogs mätningar till 27 kubikmeter. Det stämmer inte, hävdar han.

Enligt Anderson borde mätningen visat på cirka 100 kubikmeter. Men det håller inte Mellanskog med om. De hävdar att allt är i sin ordning och att mätningarna utförts korrekt.

– Men jag har, trots påtryckningar, ännu inte fått ta del av mätuppgifterna, säger Andersson.

– Några svar på mina telefonsamtal eller brev får jag inte heller längre. Det känns som om de försöker tiga ihjäl problemet.

Inte heller kommunens konsumetrådgivare har kunnat hjälpa honom. Detta eftersom han agerat både säljare och köpare i affären. Det vill säga att han har sålt groten och köpt flisningen av spillet.

– Nu står jag i begrepp att vända mig till en advokat. Det handlar egentligen inte om några stora pengar, men jag kommer inte att ge mig.