Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola stängs på grund av rasrisk

(UPPDATERAD) Hovstaskolan är stängd på fredagen på grund av rasrisk.

De stora snömängderna på taket måste skottas bort innan några barn tillåts gå in i byggnaden eller vara på skolgården. Skottningen kommer att utföras under fredagen och i helgen och skolan beräknas öppna som vanligt igen på måndag.

– Det är på grund av olycksrisken. Det är för mycket snö på de platta taken och hängande is. Eftersom vi tar upp både snöslungor och en massa människor på taket och så vill jag inte ha några barn inne i byggnaden, säger skolans rektor Ann-Catherine Dombrowe som fattat beslutet.

Beslutet innebär inte att det är automatiskt ledigt för alla barn, utan verksamheten flyttas tillfälligt till Lunds gård. Det kommer dock inte att finnas klassrum till alla så det är upp till föräldrarna om barnen ska gå till skolan.

– All personal kommer vara på plats, men det blir mest omsorg och vi kommer inte kunna bedriva undervisning för alla. Jag tippar att de flesta mellanstadieelever tar tillfället i akt och stannar hemma. Men det är föräldrarna som bestämmer, säger Ann-Catherine Dombrowe.

Beslutet fattades på torsdagseftermiddagen. Många barn hade då redan gått hem för dagen. Skolan har därför försöka kontakta alla föräldrar för att meddela beslutet.

Hovstaskolan

Hovstaskolan är en kommunal F-6-skola i Hovsta norr om Örebro.

Skolan har omkring 400 elever och 50 lärare.