Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan ska lämna lokalen

Rudbecksskolan ska lämna sina nuvarande lokaler. Det finns dock inget definitivt datum när detta ska vara gjort, utan ett riktmärke är 2012.

Örebroporten äger Rudbecksskolans lokaler. Deras uppdrag är att utveckla området och hitta verksamheter för de fastigheter som finns där.

Skolan ska alltså lämna lokalerna, men precis när den sista eleven lämnar skolan är inte spikat till hundra procent.

– Örebroporten och gymnasienämnden har gjort bedömningen att det skulle vara vårterminen 2012. Det är inget exakt datum, utan det beror lite på den nya gymnasiereformen och hur elevutvecklingen förändras och hur man styr dem utifrån de politiska besluten, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i programnämnd barn och utbildning.

Kan det röra sig upp mot 5–10 år?

– Nej, nej, nej, det finns inte, säger han.

Det finns inget datum, men är det definitivt att Rudbecksskolan ska lämna lokalerna?

– Ja, så är det i och med att Örebroporten har tagit över fastigheten, säger Lennart Bondeson.

Om Örebroporten är nya ägare, måste inte de ha ett datum när de får tillträde till lokalerna?

– Ja, självklart, men frågan är när de behöver det. De har en tät dialog med gymnasieförvaltningen. De stämmer av med varandra hela tiden, säger Lennart Bondeson.

Tycker du att informationen har varit bra kring skolans framtid?

– Ja, det tror jag. Sedan är det klart att man kan förstå att det finns de som har en annan åsikt i frågan. Det har man alltid om man är berörd på skolor, säger Lennart Bondeson.

Har ni talat med eleverna?

– Jag har inte varit med om det. Jag tror inte att det spelar så stor roll för eleverna var gymnasieprogrammen ligger. Det viktigaste är en bra utbildning, tror jag. Programmen är viktigare än lokalerna, säger Lennart Bondeson.