Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköldmark om Besara: "Vi har hört oss för"

ÖSK:s sportchef bekräftar intresse för Nahir Besara.

Det var Expressens Daniel Kristofferson som var först med nyheten att ÖSK är intresserade av den klubblöse mittfältaren Nahir Besara. Men inte utan konkurrens. Även Gif Sundsvall uppges vara intresserade.

”Får höra att Örebro SK gett sig in i kampen om Nahir Besara. Starkare ekonomiskt än Gif Sundsvall. Spelaren tar beslut inom kort”, skriver Kristofferson på twitter.

Nu bekräftar ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark för NA att det finns ett intresse för 25-åringen som tidigare i somras bröt kontraktet med det turkiska andraligalaget Göztepe.Har ÖSK hört sig för om Nahir Besara?

- Det har vi gjort. Vi har hört oss för. Sen får vi se vad det leder till, säger Sköldmark när NA når honom på onsdagskvällen.

Besara gjorde sig ett namn i sin moderklubb Assyriska innan han värvades av Hammarby inför säsongen 2013. Där var han en strakt bidragande orsak till att klubben från Söder i Stockholm tog klivet upp i allsvenskan efter säsongen 2014. Besara lämnade ”Bajen” för Göztepe under sommaren 2015. Där har blev det ett mål på femton matcher, varav nio av dem från start.

Redan i våras spekulerades det i turkisk media om att Besara skulle vara på väg tillbaka till Hammarby. Och de ryktena blev än mer ihärdiga när Besara bröt kontraktet med sin turkiska klubb tidigare i somras. Hammarby valde dock att inte erbjuda 25-åringen något kontrakt.

- Det finns andra klubbar som erbjudit bra kontrakt i allsvenskan. Med ett lag är jag långt gången i dialogen. En fin klubb som ligger topp åtta. Men det är upp till mig. De väntar på mitt svar. Någon gång nästa vecka ska det vara klart med någon klubb, sa Besara till LT den femte augusti.