Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköldmark: Prio att minska antalet spelare

Provspelaren Marc van Heerden har imponerat. Men ÖSK måste fortfarande banta truppen för att ha råd att värva, enligt Magnus Sköldmark. Men nu öppnar han för en chans att Spelarinvest skjuter till pengar.

Annons

Marc van Heerden avslutade sitt drygt veckolånga provspel i ÖSK-tröjan med en tredje match, där han fick spela den första halvleken och slog frisparken som blev framspelningen till Erik Mobergs 2–0-mål i segern mot Slovan Liberec.

Men trots att van Heerden imponerat, framförallt offensivt, är det inte aktuellt att låta honom följa med till Örebro. I stället flyger van Heerden på onsdagen hem till Sydafrika och återvänder till sitt klubblag Amazulu.

– Inget beslut om honom kommer att tas i Portugal. Vi ska utvärdera provspelet och sammanfatta läget senare i veckan när lagledningen kommit hem till Örebro igen. Något förlängt provspel på Behrn arena är inte aktuellt. Var han kommer att befinna sig i väntan på besked från oss vet jag inte, säger Magnus Sköldmark, ÖSK:s tillförordnade sportchef.

– Vad gäller eventuella nyförvärv är det viktigt att allt sker i rätt ordning. Första steget är att summera intrycken med teamet när de är tillbaka till Sverige. Innan dess går det inte att säga så mycket.

ÖSK har tidigare deklarerat att A-truppen, som just nu består av 22 spelare, måste bantas om klubben ska ha råd att värva.

Något Sköldmark fortfarande håller fast vid.

– Högsta prio är fortfarande att minska antalet spelare i truppen. Vi har ett par krokar ute som vi får se vad det leder till. Men vi har inte kommit i mål där, säger han.

Det finns dock en annan möjlighet att budgetmässigt klara att plocka in nya spelare. Spelarinvest, bolaget som tidigare satsat riskkapital på ÖSK-värvningar, har de senaste säsongerna varit bakbundet av Skatteverkets momsregler. Men via ett antal förändringar i vintras är bolaget nu helt fristående och åter redo att investera i nyförvärv. Totalt finns cirka tio miljoner i kassakistan.

– Vinterns förändring kring Spelarinvest har gett oss valmöjligheter. Men beslutet ligger i Spelarinvests händer. Visserligen på rekommendation från oss. Men det är ändå deras eget beslut om det ska satsas i en ny spelare eller inte, säger Sköldmark.

Se och hör Marc van Heerden och Peo Ljung om provspelet i NA-tv här – och läs ännu mer om provspelet i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!