Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköldmark: "Väldigt nöjda med nivån"

Jacob Rinne ger ÖSK klirr i kassan. Försäljningen till belgiska Gent är enligt NA:s uppgifter klubbens mest inkomstbringande någonsin.

12.30 på fredagen blev det officiellt.

ÖSK säljer målvakten Jacob Rinne till belgiska Gent. En försäljning som enligt samstämmiga uppgifter ger klubben 800 000 euro, vilket skulle göra det till den mest inkomstbringande försäljningen genom tiderna. Något klubbens sportchef Magnus Sköldmark dock inte vill kommentera.

– Jag vill inte säga något om övergångssumman, men jag kan säga att vi är väldigt nöjda med nivån på försäljningen. I övrigt kommenterar vi inte siffrorna.

Fanns det fler klubbar inblandade?

– Det är fler som hört av sig, men det var den här klubben som visade det skarpaste och klaraste intresset. Dessutom har vi haft en väldigt bra relation med agenten (Miralem Jaganjac) från första dagen.

Hur ser du på försäljningen?

– Det är naturligtvis väldigt glädjande att vi gick i mål med det här. Det är en fjäder i hatten att vi är en klubb som utvecklar spelare, och i det här fallet en målvakt som kommer från länet. Och ska man se det så är det inte ofta man säljer en målvakt. Vi önskar ”Jacke” lycka till med sin fotbollskarriär framöver.

Ni har Oscar Jansson som förstemålvakt nu, men ska ni ha in en ny reserv?– Vi känner oss oerhört nöjda med Oscar, och på så sätt blir den här försäljningen helt odramatisk. Men rent numerärt har vi redan tittat, och fortsätter att titta, på alternativ.

Kommer ni ha en ersättare på plats när transferfönstret öppnar den 15 juli?– Det får vi se. Ambitionen är att det ska gå relativt snabbt, men till dess att det är klart har vi flera unga målvakter i föreningen som kan kliva in.

Enligt uppgifter till NA är det bara en tidsfråga innan klubblöse yttermittfältaren Ferhad Ayaz skriver på för ÖSK. Dessutom har det gått rykten om att flera spelare, bland annat Alhassan "Crespo" Kamara, kan säljas under sommarfönstret. Men än vågar inte Sköldmark uttala sig om hur stor aktiviteten kommer att bli under transferfönstret.

– Man vet aldrig vart det tar vägen. Erfarenheten är att om vi börjar visa att vi säljer spelare så blir vi intressanta för andra spelare att komma till. Då visar vi att vi har en stark miljö där vi utvecklar spelare. Det är en av våra målsättningar framåt. Men om fler i den befintliga truppen kommer att försvinna i sommar står skrivet i stjärnorna, säger han.