Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolfråga får nytt liv

De två kvarvarande små kommunala skolornas vara eller icke vara kommer troligen upp i valrörelsen. Socialdemokraterna är kritiska till att de ska vara kvar medan nuvarande samarbetspartier inte har en tanke på nedläggning.

Rockhammars skola redovisar ett ganska stabilt elevunderlag genom åren medan Ramshyttans skola har det lite mer osäkert.

– Vi hävdar fortfarande att kommunen måste se över skolresurserna och utnyttja dem på ett bättre sätt än vad som görs i dag, säger oppositionsråd Anders Ceder (S).

Socialdemokraterna anser att såväl personal som elever skulle vinna på att få lite större skolor som arbetsplats än i Ramshyttan och Rockhammar.

– I jämförelse med andra kommuner finns det heller ingen riktigt stor skola i kommunen, säger Ceder.

Samarbetspartierna sa inför valet 2006 att inte någon av småskolorna skulle röras under denna mandatperiod.

– Vi är överrens mellan samarbetspartierna och har inte diskuterat några förändringar. Med utgångspunkt från mitt parti fortsätter vi som det är. Jag tror inte att det finns några tankar någonstans att röra skolorna i Rockhammar eller Ramshyttan, säger moderaternas ordförande och ordföranden i barn- och utbildningsnämnden, Pär-Ove Lindqvist.