Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolmatskänsla med bowlingljud

Den som gillar att bowla och att äta sig proppmätt för en billig penning, den personen kommer att trivas bra på Strike lunchservering. Men vi som hellre njuter av enbart god mat mitt på dagen, är inte riktigt lika nöjda.

Redan när man kommer upp i trappan till Strike Co hör man ljudet från bowlingbanan, dunsar av kloten som slamrar i sina banor och människor som hejar och tjoar. Det är ganska hemtrevligt och välkomnande. Men det är sedan problemen börjar.

Man kan välja att sitta och äta sin lunch antingen vid ett antal bord strax intill bowlingbanorna eller också i matsalen. Efter att ha betalat blygsamma 80 kronor för dagens buffé, väljer vi matsalen, för att få lite matro.

Där finns gott om bord, men nästan ännu mer gäster, det är trångt och slamrigt. Dessutom påminner hela miljön lite om en skolmatsal, det är för kalt och de små dukarna på borden är gjorde i något slags plastliknande material, det är inte särskilt mysigt.

Första dagen som vi är där är det dessutom lång kö till buffén. Det är lite oklart organiserat och det kommer matgäster från olika håll. Dessutom är det till och med lite svårt att förstå hur det är tänkt att de olika maträtterna hänger ihop. ”Det borde finnas skyltar som berättar vad är”, påpekar en av lunchpatrullens medlemmar efter att ha försökt få klarhet i om den kalla vita röran är en salladsdressing eller en kall sås till fisken.Annars bjuder salladsbordet på olika sorters grönsaker, ett par olika tomatsallader, pastasallad och lite olika sorters ost. Men de många gästerna gör att det blir slabbigt och den där riktigt fräscha gröna känslan vill inte riktigt infinna sig.

Skolmatskänslan stannar kvar även över varmrätterna. Det är tungt och fett och ganska smaklöst. Raggmunken påminner mer om lite för tunga pannkakor än om frasiga potatisplättar. Fläsket är för lite stekt och vi har svårt att hitta de utlovade lökbitarna i såsen.

Den ugnsstekta spättan är blek och tunn med lite för skarp remouladsås. ”Så här får man inte göra mot en fisk” säger en av patrullens medlemmar missnöjt när hen smakar på den.

Däremot är köttfärssoppan god, varm och smakrik, lagom kryddig, alldeles perfekt för en ruggig höstdag.

Nästa gång

vi går dit är det lugnare i matsalen, men fortfarande lite för stökigt runt buffén. Och även om maten är bättre andra gången, så är skolmatsalskänslan kvar. Den ugnsstekta laxen är mjäll utan att vara torr, hollandaisesåsen med örter har godkänd smak, och viltskavsgrytan smakar mustigt om än inte hemlagad.

Efter maten serveras kaffe och en torr kaka. Vi äter den i matsalen, men tänker att vi skulle ha fikat bredvid bowlingbanorna i stället.Då hade smaken säkert förhöjts av den trevliga stämningen.

Strike får 10 poäng i betyg. Se topplistan här intill.

Topplistan

Här är restaurangerna på Lunchkollens topp 10:

Bröderna i hallen: 18,5 p

Ingeborgs: 18,25 p

Måltidens hus: 18 p

Wongs: 17,75 p

Sen street kitchen: 17 p

Öhmans kök: 16 p

Slottskällaren: 16 p

Level: 16 p

Svalan: 16 p

Wobbler: 15,75 p

East west sushi: 15,5 p

Gamla Örebro: 15,5 p