Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolverket ger pengar

Ljusnarsbergs kommun får 240 900 kronor i statsbidrag för utbildning av lärare på Kyrkbacksskolan. Syftet är att stärka skolans arbete med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna.

Det är kommunen som ansökt om pengarna från Skolverket. Ambitionen är att utveckla arbetet med individuella utvecklingsplaner med skriftliga omdömen i skolorganisationen. Det handlar om utbildning för åtminstone elva lärare samt vikariekostnader i samband med det.

Med insatsen vill skolan finna gemensamma rutiner och former för arbetet med plan och utvecklingssamtal som gör att elever och vårdnadshavare känner igen skolans arbete oavsett vilken lärare som jobbat med planen, omdömet eller utvecklingssamtalet.

– Fler än elva lärare involveras i utbildningen, bland annat genom att de kan få ta del av föreläsningar, berättar Elisabeth Falk, vikarierande rektor och lärare.

Exakt när utbildningen startar är inte bestämt, men det ska ske så snart som möjligt.

Ännu en målsättning med satsningen är att öka möjligheten för ett utbyte mellan lärare i samband med detta arbete.

– Här har vi tanken att ett kunskapsutbyte ska kunna ske även med andra skolor och kommuner, säger Falk.

Utbildningspengarna välkomnas av rektor Ewa Wikström.

– Vilken positiv nyhet mitt i alla köpstopp och anställningsstopp som varit i kommunen. Och vi har ännu en ansökan hos Skolverket om att få utbildningsbidrag för att ha matematikverkstäder på skolan, säger Wikström.

Något besked om denna ansökan har kommunen inte fått än.