Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköt med slangbella och slog granne i magen – döms för misshandel

Grannfejden har pågått under flera år på en ort i länet. Nu döms den ena grannen, en 77-årig man, till villkorlig dom och böter för misshandel och hemfridsbrott.

Annons

Det var i augusti 2014 som 77-åringen ska ha försökt skada sin granne, en man i 50-årsåldern, genom att skjuta stenar mot honom med en slangbella. Två veckor senare slog han grannen i magen med en träkäpp. Slaget åsamkade grannen smärta, ömhet och blånad.

I samband med träkäppsattacken trängde sig 77-åringen olovligen in på grannens fastighet och vägrade därefter att lämna den.

Den 77-åriga mannen nekar misshandeln. Han bestrider även ansvar för hemfridsbrott under hävdande att han trängde sig in på fastigheten för att hämta sin slangbella.

För slangbellsskotten stod 77-åringen tidigare åtalad för försök till misshandel, men Örebro tingsrätt friar honom från den punkten.

Nu döms han till villkorlig dom och 8 400 kronor i dagsböter för misshandel och hemfridsbrott.

Exakt vad grannfejden består i är oklart, men den ska ha pågått i flera år.

Läs mer: Skott med slangbella i infekterad grannfejd