Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällarna i ÖSK-truppen

Ilir Berisha. Sam Mensah.Och Lukman Murad. Här är alla ÖSK-skrällarna i truppen mot Åtvidaberg.

Startelvan i fredagskvällens match mot Åtvidaberg bjuder egentligen inte på några konstigheter, att döma av hur ÖSK sätllde upp på torsdagsträningen.

Tidigare lårskadade lagkaptenen Magnus Wikström verkar redo för comeback och klev in bredvid Erik Moberg i mittförsvaret, där avstängde Ayanda Nkili tvingas se matchen från läktarplats.

– Det är ett och ett halvt dygn kvar till match och jag ska känna mig för, men det har känts bättre och bättre. Det är så klart alltid en risk att man slår upp en skada, men känslan är att jag är redo för spel om jag blir uttagen, säger Wikström.

Sam Mensah, som klev av skadad precis efter halvtid mot Brommapojkarna i måndags, fanns inte med i den gemensamma träningen men är ändå uttagen i truppen till Åtvidabergsmatchen.

– Jag är inte 100 procent säker på om jag kan spela. Jag ska ta tiden som är kvar fram till matchen och känna efter. Är det så att coachen verkligen behöver mig, då är jag redo, men annars är det nog bäst att stå över den här matchen för att inte riskera något, säger Mensah som genomgått läkarundersökningar för knäskadan.

– De säger att det bara är en inflammation, inget allvarligare. Det var en översträckning som jag fick i samband med situationen där Ahmed Yasin gjorde mål mot Malmö. Det kändes bättre inför matchen mot Brommapojkarna, men sedan blev det sämre igen under matchen.

Av torsdagsträningen att döma får Mohammed Saeid, precis som i andra halvlek mot Brommapojkarna, ta över Mensahs mer defensiva roll på ÖSK:s innermittfält medan Kalle Holmberg får chansen från start för första gången i år på den position som Saeid vanligtvis spelar på och som Marcus Pode tog över mot BP – alltså till vänster om Nordin Gerzic på mittfältet.

Övriga åtta positioner i startelvan är oförändrade jämfört med de senaste matcherna.

Nytt däremot på bänken, där Ilir Berisha, som tränade för fullt på torsdagen, tar plats för första gången sedan den 26 juni i fjol.

– Det stämmer, bekräftar Berisha när NA får tag på honom på telefon.

Förutom Nkili ut och Berisha in tar även mittfältstalangen Lukman Murad, 17, plats i den förannonserade truppen som består av 19 man och där en ska strykas till den slutgiltiga matchtruppen. Tar Murad en plats där blir det tredje gången han får chansen på bänken i ÖSK:s A-lag, och den första både hemma på Behrn arena och i allsvenskan.

Trolig startelva: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Magnus Wikström, Erik Moberg, Daniel Björnquist – Nordin Gerzic, Mohammed Saeid, Kalle Holmberg – Ahmed Yasin, Shpetim Hasani, Daniel Gustavsson.

Avbytare (en ska bort till matchtruppen): Ilir Berisha, Christoffer Wiktorsson, Anton Westerlund, Sam Mensah, Lukman Murad, Marcus Pode, Chriser Lipovac, Jacob Rinne (mv-res).

Saknas: Ayanda Nkili avstängd efter tre varningar. William Atashkadeh körde för fullt på torsdagens träning men är inte redo för spel efter sin lårskada. Knäskadade Robert Åhman Persson och Alhassan ”Crespo” Kamara körde löpövningar vid sidan. Boris Lumbana och Sam Mensah tränade på gymmet.

Läs mycket, mycket mer inför ÖSK–Åtvidaberg i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan.