Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällen i ÖSK-truppen

ÖSK kämpar för att hålla drömmen om nytt allsvenskt kontrakt vid liv. I truppen till söndagens bortamatch mot Helsingborg slänger tränaren Peo Ljung in en riktig joker.

Det handlar om 17-årige mittbacken Anton Westerlund, som fått en plats i truppen till söndagens bortamatch mot Helsingborg.

Westerlund värvades till ÖSK från Elfsborg i somras, och har sedan dess tillhört klubbens U21-trupp. Nu får han för första gången chansen i A-truppen.

"En talang vi hoppas mycket på"

– Det fungerar så nu att vi jobbar aktivt med de som är i U21-truppen. Han tränar kontinuerligt med A-laget. Han är frukten av det sättet att arbeta. En spännande spelare, en talang som vi hoppas mycket på, säger Peo Ljung.

Hur stor är chansen att han får speltid?

– Är man med i truppen så är man aktuell. Får se lite grann vad som händer och så vidare. Närmare laget kan man inte komma än att vara uttagen i truppen.

Westerlund, som har Köping FF som moderklubb, visade upp sig i en talangmatch för ÖSk hösten 2010 men valde sedan att istället gå till Elfsborg. Han har tidigare också provtränat med Tottenham och har 15 pojklandskamper på meritlistan.

Anttonen ska bli pappa

Övriga noteringar i ÖSK-truppen inför matchen mot Helsingborg:

Daniel Bamberg är tillbaka efter avstängning medan Ilir Berisha nu är avstängd efter det röda kortet mot Gif Sundsvall.

Tobias Grahn är också tillbaka efter avstängning men mycket tveksam till spel på grund av sin lårskada. Kommer förmodligen inte att ingå i matchtruppen.

Patrik Anttonen reser inte med ned till Helsingborg under lördagen eftersom han ska bli pappa i dagarna. Ansluter eventuellt under söndagen.

– Tobias är ett stort frågetecken. Vi har en plats öppen för Anttonen om det skulle gå bra, om familjen bestämmer sig för att det är okej för honom att åka, säger Ljung.

Om Anttonen ansluter kommer någon annan spelare att lämna 18-mannantruppen till matchen.

Truppen: Tomer Chencinski, Jonas Sandqvist – Patrik Haginge, Patrik Anttonen (?), Magnus Wikström, Emil Berger, Mohammed Saeid, Shpetim Hasani, Karl Holmberg, Marcus Astvald, Ahmed Yasin, Samuel Wowoah, Christoffer Wiktorsson, Daniel Bamberg, Boris Lumbana, Valdet Rama, Armend Alimi, Alhassan "Crespo" Kamara, Anton Westerlund.

Läs mycket mer inför matchen i söndagens NA, papperstidningen!