Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällen: Två mittfältare till ÖSK

ÖSK slår till med två nya mittfältare på värvningsfönstrets sista dygn. 

Annons

Med timmar kvar till dess att sommarens värvningsfönster stänger slår ÖSK till med två nya namn i truppen.

Mittfältaren Daniel Nordmark ansluter på ett "flerårigt" kontrakt från Helsingborg.

Dessutom lånas Daniel Sobralense in från IFK Göteborg för resten av säsongen.

Båda nyförvärven är spelklara till bortamatchen mot Malmö FF på onsdag.

Så sent som förra sommaren var Daniel Nordmark aktuell för en utlåning till ÖSK. Men då valde 26-åringen att stanna kvar i HIF och försöka kämpa sig till mer speltid på mittfältet.

Hans moderklubb är Lidköping men han värvades sedan till Elfsborg där det blev spel  2008-2011. Därefter flyttade Daniel Nordmark till Skåne och spel med HIF. Men den gångna säsongen har speltiden blivit obefintlig.  I år har det bara blivit ett inhopp i allsvenskan.

Med utgående HIF-kontrakt väljer han nu att skriva på "ett flerårigt" avtal med ÖSK, meddelar klubben på sin webbplats.

– Jag är full av revanschlusta över att komma till ÖSK. Jag tycker ÖSK spelar en bra fotboll och det känns jättebra att vara här. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen och etablera oss som ett stabilt allsvenskt lag sedan får vi blicka framåt, säger Daniel Nordmark i ett pressmeddelande.

Tränaren Alexander Axén är nöjd:

– Det här är jättepositivt och jag är jättenöjd att vi har fått in Daniel som är en bolltrygg och relativt ung spelare. Att Daniel kommer tillhöra oss de närmsta åren känns riktigt bra, säger Alexander Axén.

Men ÖSK nöjer sig inte med ett nytt namn. Klubben meddelar också att IFK Göteborgs mittfältare Daniel Sobralense lånas under höstsäsongen. Den 31-årige brasilianaren gjorde så sent som igår kväll ett inhopp på Swedbank stadion när Göteborg gästade Malmö. Nu får han chansen igen när ÖSK spelar på samma arena onsdag kväll.

- Vi känner oss nöjda och hedrade över att Daniel Sobralense vill komma till oss. Det är en fantastiskt bra fotbollsspelare som vi kan använda på många platser. Det känns jättebra för oss med två så pass bra nyförvärv, säger tränaren Alexander Axén i ett pressmeddelande.

Daniel Sobralense är en mycket erfaren allsvensk spelare. Han inleddde sin svenska karriär i Kalmar 2008 och värvades till IFK Göteborg inför säsongen 2012. Där har han i likhet med ett annat lån till ÖSK, Nordin Gerzic, haft svårt att ta plats i startelvan under Mikael Stahres ledning. Denna säsong har Sobralense startat i två matcher och gjort sex inhopp.

Totalt har han spelat 135 allsvenska matcher och svarat för 23 mål.

Läs mycket mer om de båda värvningarna i tisdagens NA, papperstidningen, eller som e-tidning.