Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällen: Wikström till Nora

Spelarkarriären såg ut att vara över i höstas. Men nu satsar Magnus Wikström om – med Nora-Pershyttan i division 4.– På planen vill man alltid vinna, spelar ingen roll vilken nivå det är, säger Wikström.

Efter 237 allsvenska matcher tackade Magnus Wikström i höstas för sig i ÖSK. Suget efter fotbollen fanns ändå kvar.

– Jag har väl känt efter sedan jag gjorde min sista elitmatch. Men efter att ha haft x-antal erbjudanden på olika nivåer bestämde jag mig för att avsluta karriären på elitnivå, säger Wikström.

Istället tar han nu sats på lägre nivå med Nora-Pershyttan i division 4.

– Det känns jättebra. Jag har varit med och tränat några pass och känt mig för lite. Det ska bli jättekul.

Han är sedan tidigare god vän med Noratränaren Mårten Eriksson.

– Lite på den vägen är det. Jag har en kontakt med honom, men även om vi inte hade varit i en kompisrelation så vet jag ändå vad han står och brinner för. Om man ändå ska spela på den här nivån så gör jag gärna det med någon som har samma grundinställning som jag och som skapar bra atmosfär kring laget och den biten. Sedan har jag också fått bra intryck av föreningen och grabbarna i laget.

Trots åldern och nyligen avslutad elitkarriär har inte Wikström tänkt ha någon särbehandling gällande närvaron.

– Jag hoppas kunna vara med så mycket jag kan samtidigt som Nora köpt mitt läge som är som alla andra på den här nivån. Man har ju jobb vid sidan om och ibland lite olika familjesituationer men det är inget unikt för mig.

Vad har du för intryck av Närkes allsvenska?

– Jag har sett en del matcher och man kan säga vad man vill om ambition och så, men det är många unga killar som spelar i lagen och lag som förhoppningsvis vill vidare i seriesystemet, säger Wikström som inte tror att han kommer ha några problem med motivationen.

– När man står ute på planen är det elva mot elva och alla vill vinna till varje pris. Det är tjusningen med fotboll. När domaren blåser är det allvar, det gäller oavsett nivå. Det här ska bli jättekul.