Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrämmande siffror om människans beteende

2 miljoner. Kanske är det vinsten på lotto, kanske är det priset på en snygg bil. I det här fallet är det summan på hur många flickor varje år som föder barn, när flickorna själva är 15 år eller yngre.

2307. Det är ännu en summa. Kanske en billig hyra, kanske någons turnummer. Den här gången handlar det om en månad. I augusti månad 2019 dog det så många människor i enbart attentat i Afghanistan. De flesta var bombattentat som självmordsbombare. Det är 73 dödsfall om dagen.

30 000. Det är en stor summa. Många människor skulle vilja tjäna så mycket per månad för att kunna köpa en stor villa, en snygg klocka, kanske en båt.

Den här gången handlar det inte om pengar, inte ens om en månad. Den här gången handlar det om en dag. På en dag, gifts det bort 30 000 flickor, det är 23 per minut.

De här summorna kanske skrämmer dig, kanske skrämmer de dig beroende på vad summorna representerar.

40 miljoner. Det är kostnaden vad säsong två av ”Love island’’ kostade.

250 miljoner. Det är antal account, ”medlemskap’’, som finns på online spelet ”Fortnite’’.

Jag vet inte hur du känner, men dem siffrorna skrämmer mig mer.

”KN”

Vårby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel