Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skratt och svett när flickor spelar match

 Kumlabyskolans gymnastiksal flyger bollarna samtidigt som flickorna skrattar och svettas. Det viktiga är inte att vinna utan att tjejerna får prova på att spela match, tycker initiativtagaren Anette Broman.

Annette Broman är lagledare för IFK Kumlas tjejer födda 2001 och 2002. Hon tycker det är viktigt att tjejerna får chansen attt träna på att spela match. Därför tog hon initiativet att anordna träningsmatcher där lagen inte behöver betala anmälningsavgift.

– För en del är det jätte-jobbigt och de blir jätte-nervösa inför match, därför är det bra att de får träna på det under enkla former där alla är kompisar, säger Anette.

Det började med att de bjöd in Adolfsberg IK, sedan blev de bjudna att komma och spela i Adolfsberg. Nu har de dessutom bjudit in ÖSK för att få ännu flera att spela med.

Tack vare att så många föräldrar och lagledare ställer upp gratis behöver de inte ha någon anmälningsavgift och de får därför flera chanser att träna på match inför de lite större tävlingarna.

– Det är viktigt att de får lära sig reglerna och får prova att spela i matchställen och så, säger Anette.

Sofia Sjöstedt spelade som målvakt för IFK Kumla. Hon tycker det är roligt att spela match, både som målvakt och ute på planen.

– De sköt några jättehårda bollar och jag fick så ont så jag behövde hoppa på ett ben ett tag, säger hon.

Men hon lägger snabbt till att det inte är särskilt läskigt, det är mest roligt.