Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skuldbelägg inte regeringen för fel som individer gör

I dag (3 juni) kan vi se på nyheterna att regeringen får kritik för pandemi hanteringen framförallt för hur de hanterat besöksförbudet för äldreboenden. Men vad jag förstår har besöksförbud varit bra. Det är personalen som gått till jobbet med symtom och i vissa fall med vetskap om att man varit och testat sig för covid som gått och jobba innan de fått provsvar.

Jag tycker det är fel att skuldbelägga en regering för saker som individer som inte tagit ansvar gör. Det fins chefer som skuldbelägger personal som är hemma om de är sjuka. Det spelar ingen roll om det är influensa, magsjukor eller andra smittsamma bakteriesjukdomar så verkar många chefer som tycker att är man så pass att man kan gå ut från sjuksängen så kan man jobba. Dessa chefer skiter i att dessa personer smittar både arbetskamrater och vårdtagare. Trots att med många sjuka så ökar arbetsbelastningen, men vad rör det chefen som kan stänga in sig på sitt kontor och inte behöver arbeta i direkt närhet med de smittade personerna.

Dessutom finns kritik för att det tog så lång tid att få fram testningsmaterial. Jag undrar hur regeringen med att säga att det ska testas mer om det inte tillverkas tillräckligt med testkitt. Covid fanns ju i hela världen och inte bara i lilla Sverige. Jag är trötta höra politiska dramaqeens som påstår att de hade gjort allt mycket bättre. Men nu kanske vi förstår att landet behöver beredskap lager. Inte bra för krig utan även pandemiska sjukdomar.

Irre

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel