Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skulle inte komma ut ur depån"

På plats på Sepang. Då passade en svensk journalist på att fråga Marcus Ericsson hur en vanlig bilförare skulle klara av att ratta en F1-bil. Här har ni svaret.

Annons

Det var efter fredagsmorgonens kval, svensk tid, som TT-journalisten Anders Wallin fick en pratstund med Kumlas formel 1-stjärna Marcus Ericsson.

En av frågorna han passade på att ställa: Hur skulle en "vanlig" bilförare klara av en F1-bil?

– Tror inte någon ens skulle komma ut från depån. Vi har extrema kopplingar på bilarna och bara att komma iväg från stillastående är väldigt svårt, svarade Marcus, till TT, och tillade:

– Sedan åker vi inte bara runt, gasar och bromsar utan det är ständigt mycket att göra med olika systeminställningar på ratten som man måste ändra under tiden som man kör.

Formel 1-helgen i Malaysia fortsätter med ett timslångt träningspass 6.00 på lördagsmorgonen, svensk tid, och tre timmar senare avgörs kvalet till söndagens race, som körs med start 10.00 (men glöm inte att ställa om klockan till sommartid!).

Läs mycket mer inför helgens formel 1-tävling i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!