Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Skulle inte varit här utan ÖSK”

SM-guld med Västerås SK.Simon Folkesson och Patrik Sjöström är bäst i Sverige.Örebroarnas andra raka medalj av ädlaste slag.– Jag skulle inte varit här utan ÖSK, säger Folkesson efter 5–2 mot Villa Lidköping.

15 748 åskådare hade letat sig till Tele2 arena för att se 2016 års SM-final i bandy. Tre örebroare fanns med i huvudstaden. I Västerås SK medverkade Simon Folkesson och Patrik Sjöström, och i Villa Lidköping tog Jesper Eriksson plats.

– Roligt att så många spelare från Örebro var med. Det betyder mycket för staden, och jag hade knappast varit här utan det som ÖSK har gjort för mig, säger ytterhalven Simon Folkesson.

Västerås tog en tidig ledning, och i den 52:a minuten var det ett Örebrosamarbete som låg bakom 2–0.

– Jag petade bara bollen lite lätt till Patrik. Sedan sköt han och gjorde mål. Att få spela med honom är en ära. Han är en av de bästa backarna i Sverige, och borde vara given i landslaget.

Men Villa hade inga planer på att ge upp. Tog sig tillbaka och kvitterade efter mål av David Karlsson och Johan Esplund.

– Villa var riktigt bra, och så även Jesper. Men det kändes ändå som att vi var starkare än dem.

I slutskedet visade Västerås klass. Avgjorde genom tre mål i rad, inprickade av Ted Bergström, Tobias Holmberg och Simon Jansson, och vann med 5–2.

– Det känns otroligt skönt. Vi var det bästa laget genomgående under säsongen, även om vi hade en liten dipp ett tag, och var som bäst i slutspelet.

Måste vara underbart att vinna SM-guld två år i rad?

– Absolut. Det är svårt att beskriva, och det blir inte sämre av att få göra det med Patrik. Vi har vunnit i stort sett allt som vi har ställt upp i sedan jag kom hit, och jag känner att jag utvecklas hela tiden.

Folkesson har kontrakt med Västerås i ytterligare en säsong, vilken blir hans tredje i föreningen. Siktet är inställt på en tredje medalj av vackraste valör i följd.

– Det enda som kan få mig att röra på mig i nuläget är ett bra Rysslandskontrakt. Annars kan jag inte tänka mig något annat än att fortsätta i VSK.

24-åringen har hängt med i de många och svängiga allsvenska ÖSK Bandy-turerna den gångna säsongen.

– Klart att jag följer ÖSK. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att se dem på plats särskilt ofta, men jag har hängt med och sett hur det har gått i matcherna. Viktigt att de kunde klara kontraktet. De har ett gäng bra killar som är på väg uppåt, och jag är övertygad om att laget kommer att bli riktigt bra inom några år.

Är det aktuellt med en comeback i den gulsvarta tröjan för dig?

– Inte just nu, men det är klart att man blir äldre och kollar på vad som händer i klubben. Någon gång vill jag betala tillbaka för det som ÖSK har gett mig, säger Simon Folkesson, och fortsätter:

– Nu ska jag först och främst fira det här. Det är redan full fart, och så kommer det att vara hela natten, kan jag lova (skratt).