Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skurklandet

POP. Malmö-bandet Skurklandet lägger ut blåkopian för ”Det stora ingenting” i inledande ”En livbåt flyter ut”: En smittande orgelmelodi kickar i gång tre minuters snärtig pop ackompanjerad av texter om hopplöshet och utanförskap. Ljudbilden är som ett eko från en folkölsmarinerad replokal anno 1978, med samma referenser som pop-, punk- och proggföre-gångarna hämtade sin inspiration från då.

Tyvärr är produktionen något platt och klanglös, vilket medför att ett par av låtarna känns mer som demoversioner än någonting annat. Men i fina ”Kom tillbaks om jag behövs igen” lyckas Skurklandet använda de tre minuterna till att skapa en atmosfär som för tankarna till en Kaurismäki-film, via Fastballs ”The way”.

Den låten, och nummer som redan nämnda ”En livbåt flyter ut” samt titelspåret är skäl nog till att snurra skivan några extra varv.