Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyfall saboterar ÖSK:s träningsläger

(UPPDATERAD kl 14.10) ÖSK åkte till Spanien och badorten Nerja utanför Malaga för sitt uppladdningsläger. Men just nu badar orten - i regn.
- Det är kaos här nere, rapporterar Johan Arvidsson, NA:s utsände reporter på plats.

Annons

På dagens förmiddagsträning får ÖSK-truppen ägna sig åt att jogga i blötan. Regnet har vräkt ner över Nerja, en baort cirka åtta mil söder om Malaga på den spanska solkusten. Spel på den aktuella träningsplanen Estadio Deportivo är helt otänkbart.

- I så fall skulle vi direkt sabba den för resten av veckan, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

I morgon torsdag är det tänkt att ÖSK ska spela sin första match av två under lägerperioden. Motståndare är schweiziska division 3-laget FC Münsingen som slutade på tolfte plats i sin serie förra säsongen.

Frågan är bara var matchen ska spelas. Ett alternativ är en konstgräsplan i Nerja, men den ligger just nu helt under vatten.

För dagen pratas det därför om att matchen ska spelas i Torremolinos, en annan badort 45 minuters resa från Nerja.

- ÖSK-ledarna arbetar för fullt för att få klarhet i läget. Det råder kaos kring träningsupplägget just nu, rapporterar Johan Arvidsson.

De praktiska problemen för NA:s utsända är också stora. Det visar sig att kapaciteten för nätuppkopplingar är i det närmaste obefintlig vilket omöjliggör överföringar av Herman Nikolics webb-tv-inslag.

Vi hoppas ändå att de problemen ska gå att lösa så snart som möjligt.

NA kommer att ha matchrapport från denna samt bilder i webb-tv senare på eftermiddagen.

Senare på onsdagen kom beskedet att matchen mot Münsingen spelas klockan 11.00 på torsdag på konstgräsplanen.

Klicka här för att läsa sportbloggen från Spanien.