Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyfall saboterar ÖSK:s träningsläger

(UPPDATERAD kl 14.10) ÖSK åkte till Spanien och badorten Nerja utanför Malaga för sitt uppladdningsläger. Men just nu badar orten - i regn.
- Det är kaos här nere, rapporterar Johan Arvidsson, NA:s utsände reporter på plats.

På dagens förmiddagsträning får ÖSK-truppen ägna sig åt att jogga i blötan. Regnet har vräkt ner över Nerja, en baort cirka åtta mil söder om Malaga på den spanska solkusten. Spel på den aktuella träningsplanen Estadio Deportivo är helt otänkbart.

- I så fall skulle vi direkt sabba den för resten av veckan, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

I morgon torsdag är det tänkt att ÖSK ska spela sin första match av två under lägerperioden. Motståndare är schweiziska division 3-laget FC Münsingen som slutade på tolfte plats i sin serie förra säsongen.

Frågan är bara var matchen ska spelas. Ett alternativ är en konstgräsplan i Nerja, men den ligger just nu helt under vatten.

För dagen pratas det därför om att matchen ska spelas i Torremolinos, en annan badort 45 minuters resa från Nerja.

- ÖSK-ledarna arbetar för fullt för att få klarhet i läget. Det råder kaos kring träningsupplägget just nu, rapporterar Johan Arvidsson.

De praktiska problemen för NA:s utsända är också stora. Det visar sig att kapaciteten för nätuppkopplingar är i det närmaste obefintlig vilket omöjliggör överföringar av Herman Nikolics webb-tv-inslag.

Vi hoppas ändå att de problemen ska gå att lösa så snart som möjligt.

NA kommer att ha matchrapport från denna samt bilder i webb-tv senare på eftermiddagen.

Senare på onsdagen kom beskedet att matchen mot Münsingen spelas klockan 11.00 på torsdag på konstgräsplanen.

Klicka här för att läsa sportbloggen från Spanien.