Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyffla bort efter er häst, ryttare!

Hästbajs igen. Ja, idén med hästbajspåsar kanske inte är realistisk men det finns ett annat alternativ som borde vara genomförbart.

Häromveckan gick jag en promenad och räknade till nio (!) ”högar” på en sträcka av mindre än 1000 meter. Det är inte acceptabelt att de som rider ska göra så att vi med små barn ideligen måste ropa: ”gå inte i det” ”cykla inte i högen” etcetera. Även de som rider bör visa hänsyn mot andra även om hästbajset inte luktar så mycket och efter regn försvinner ganska fort.

Lösning: Skaffa lätta billiga skyfflar, typ sådana som man har i bilen på vintern. Stanna och kliv av hästen och skyffla undan det från gång- och cykelstigen. Behöver inte tas upp men flytta det från stig, löpar- cykelbana. Det borde inte vara så stort besvär för er som rider att göra detta för att visa hänsyn mot oss andra.

”Hänsyn och omtanke tack!”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel