Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyltsöndagmed tomtar

Tomtar i långa banor blir det under skyltsöndagen i centrala Hällefors där bland annat Korpen ordnar julstämning.

Första advent innebär att det lackar emot jul. Företagarföreningen har anlitat Korpen för att ordna aktiviteter under julskyltningssöndagen. Liksom tidigare år blir det sifferjakt som innebär att besökare samlar siffror i butiker, räknar ut summan och ger sitt tävlingsförslag.

Vackraste skyltfönstret

Vackraste skyltfönstret är självskrivet en sådan här dag. Allmänheten röstar fram en vinnare bland butiker och företag som deltar.

Givetvis finns Tomten på plats. Han och några tomtekollegor kommer att befinna sig på torget, vid Tomtebokiosken, där man tar emot barnens önskelistor.

– En del av våra jultomtar kommer också att cirkulera runt, önska god jul och bjuda på godis, säger Günnther Heydorn i Korpen.

För alla barnen blir det också dockteater. Ove Hoffner persenterar jultrollen Juleböj och Lusseböj.

En höjdpunkt under eftermiddagen är lottningen av Hällefors lucia 2010. Kandidaterna åker först kortege och visar upp sig och därefter, på torgets tillfälliga scen, sker dragningen som kyrkoherde Arne Rubin håller i.

Till allt detta ska läggas julmarknaden på andra sidan järnvägen samt ytterligare en julmarknad i Godteplargården.