Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen återvänder till Forward

Först Robin Ingvarsson. Nu Stellan Carlsson. BK Forward har gjort klart med en ny hemvändare.

Nyligen bestämde sig mittfältaren Robin Ingvarsson för att leta sig hem till Forward från Örgryte.

Nu har Stellan Carlsson stått för samma val. Anfallaren, som gjorde 33 mål under 2012 och 2013 års division 1-säsonger i Forwardtröjan, har skrivit på för klubben.

– Stellan har en spelstil som är jobbig att möta som förvarare. Han är en rutinerad måltjuv som dyker upp som gubben i lådan i boxen och är klinisk när han får lägena, så vi tror att vi kommer få stor nytta av honom, säger sportchefen Niklas Gustafson till Forwards webbplats.

30-årige Carlsson hade stora problem att ta plats i Örgryte den gångna säsongen, och fick stå i skuggan av förre ÖSK-anfallaren William Atashkadeh och meriterade George Mourad. Han noterades för ett mål, och fick ingen möjlighet att vara kvar när Örgryte tog steget upp i superettan.

– Ja, han är en bra målgörare men vi tror att han mognat som spelare och tror att han kommer att också ta ett större ansvar också utanför straffområdet. Dessutom har han signalerat att han vill ha en bredare roll i föreningen, att han är med och tar hand om våra yngre spelare i någon form. Det är en bra påskrift på flera plan, säger Niklas Gustafson.

Carlsson har dessutom ett förflutet i ÖSK, Degerfors, Karlslund och Rynninge.

Forward, som kommer att ledas av Kif Örebros succétränare Rickard Nilsson 2016, drog igång med försäsongsträningen på måndagkvällen. Väl framme i februari väntar ett derby mot ÖSK i svenska cupens gruppspel.